تبلیغات
Metooo - بررسی تاثیر مواد غذایی و دما بر تخمیر مخمر
مواد و وسایل مورد نیاز:

  1. خمیر مایه
  2. شکر
  3. ترازو
  4. اسپاتول
  5. 4 عدد بادکنک
  6. دو عدد شیشه ی ساعت
  7. آب سرد
  8. آب گرم
  9. استوانه ی مدرج
  10. قیف
  11. نوار چسب کاغذی
  12. ماژیک

شرح آزمایش:

1- لوله های آزمایش رو با نوار چسب و ماژیک با عنوان های «سرد و بی شکر»،«سرد و شکری»،«گرم و بی شکر»،«گرم و شکری» برچسب گذاری بکنید!

2- داخل هر لوله 0/5 گرم مخمر بریزید و داخل هر دو لوله ی شکری،2 گرم شکر بریزید!

3- داخل دو لوله ی سرد،10mlآب سرد و داخل دو لوله ی گرم،10mlآب گرم بریزید!

4- بلافاصله بادکنک ها رو به سر لوله ها ببندید و با نوار چسب محکم کنید و لوله های گرم رو در مکان گرم و لوله های سرد رو در مکان سردی بذارید!دو ساعت صبر کنید!


مشاهده و نتیجه:

در مورد لوله های بی شکر،بادکنک ها بسیار کم باد اند و وقتی که اونا رو با دست فشرده کنیم تازه فشار هوای کمی رو احساس می کنیم؛البته با اختلاف بسیار ناچیزی بادکنک لوله ی گرم پر باد تر هست!همچنین در لوله های بی شکر مخمر ها ته نشین میشن و کفی روی سطح محلول دیده نمیشه!

در مورد لوله های شکری باید گفت که دما نقش به شدت مهمی داشته به طوریکه بادکنک لوله ی گرم بسیار پربادتر هست و بادکنک لوله ی سرد با هوای کمی که داره باید کمی فشرده شه تا فشار هوای اون حس شه؛البته نسبت به دو لوله ی بی شکر باد بیشتری داره!همچنین در مورد لوله های شکری مخمر ها دیرتر ته نشین میشن(وقتی که شکر ها در اثر مصرف شدن تمام شن)و روی سطح محلول کف بوجود میاد که حتی به بالا ی لوله ها ارتفاع میگیره!







موضوع: مخمر ها،
برچسب ها: مخمر، خمیر مایه، خمیر ترش، تخمیر، متابولیسم، تنفس بی هوازی، قارچ،

تاریخ : یکشنبه 11 آذر 1397 | 09:53 ب.ظ | نویسنده : محمد موسوی | نظرات
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: :.